Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Södertälje

Vårt uppdrag är i huvudsak att vara en resurs för anhöriga i samband med begravningen, och vi erbjuder en rad tjänster. Vi hjälper till där det behövs, med transporter, trycksaker, beställningar, städning & tömning, juridik och mycket annat.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Södertälje.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Vi arrangerar alla typer av begravningar. Vanligast är den kyrkliga enligt Svenska kyrkans ordning. Övriga kristna samfund följer i princip samma ritual, men här är ordningen inte alltid lika strikt. Vi hjälper även till med borgerliga begravningar och ceremonier enligt andra religioner.

Minnesstund

Minnesstunden är en viktig del av begravningen och de flesta väljer att samlas en stund efter ceremonin för att ”varva ner” en aning. Här finns tid för samtal och att minnas den avlidne och tala om minnen. Vi på Begravningsbyrå Södertälje hjälper gärna till att ordna med minnesstunden, med eller utan catering.

Officiant vid borgerlig ceremoni

Officiant är ett annat namn för begravningsförrättare, det vill säga den person som leder begravningen. Vid en borgerlig ceremoni kan vem som helst vara officiant – en anhörig, nära vän eller annan person. Önskar ni hjälp med detta har vi utbildade officianter hos oss som gärna hjälper till.

Övriga tjänster

Ett axplock av våra övriga tjänster inkluderar diverse transporter av den avlidne, hjälp vid utformning av trycksaker, representant vid ceremonin, visning och personligt avsked, bouppteckningar och annan juridik, hjälp med val av kista, urna och gravsten, beställningar och mycket annat. Du bestämmer själv vad du vill ha hjälp med.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Södertälje.

I Södertälje pastorat finns 8 kyrkor och 6 kapell inom Svenska Kyrkan. Vi på Begravningsbyrå Södertälje hjälper er gärna att arrangera en begravning i någon av dessa lokaler.

Kyrkor i Södertälje

Alla helgons kyrka, Brunnsängs kyrka, Hovsjö kyrka, Lina kyrka, S:ta Ragnhilds kyrka, Tveta kyrka, Ytterenhörna kyrka och Överenhörna kyrka.

Begravningskapell i Södertälje

Gravkapellet, Hagabergs kapell, Ljusets kapell, Löftets kapell, Tveta kapell och Pershagens kapell.

Begravningsplatser i Södertälje

Södertälje kyrkogård, Tveta begravningsplats, Ytterenhörna kyrkogård.

Author photo
Julia
Skribent
Julia är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är hon ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.